Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Ett rådgivningsmeddelande innebär att den vårdsökande efter samtal med sjuksköterskan på 1177 får ett meddelande som sammanfattar informationen i samtalet till sin inkorg i e-tjänsterna på 1177.se. Informationen kan omfatta bland annat egenvårdsråd samt vid behov en hänvisning till en vårdmottagning.

Det övergripande syftet med piloten är att testa och utvärdera om den vårdsökande har nytta av informationen från sjukvårdrådgivningstillfället i form av ett digitalt meddelande och att kunna dra lärdomar av vilken information den vårdsökande behöver för att känna sig trygg med de givna rekommendationerna om egenvård och eventuell hänvisning.

Endast ett mindre antal vårdsökande kommer att beröras av rådgivningsmeddelandet under pilotprojektet. De som berörs är vårdsökande som är listade på 12 utvalda vårdcentraler på olika platser i länet och som antingen har fått egenvårdsråd eller en hänvisning till någon av vårdnivåerna vårdcentral, närakut eller akutmottagning. Pilotprojektet kommer att pågå i cirka tre månader. Vårdsökande kan själva välja att kontakta andra vårdgivare än de som är med i pilotprojektet. Vårdgivare som inte är med i pilotprojektet kan på så sätt komma i kontakt med en patient som har fått ett rådgivningsmeddelande.

Bakgrund

Rådgivningsmeddelandet är en del av det pågående projektet Säkra Vårdövergångar som hälso- och sjukvårdsförvaltningen driver utifrån den regionala handlingsplanen för ökad patientsäkerhet.

För mer information om pilotprojektet kontakta: